Terug van weggeweest: de smartphones van Nokia

Eindelijk is het grote merk van weleer weer terug. KPN start als eerste met de levering van de nieuwe Nokia smartphones op 28 juni. Een dag later volgen de bekende smartphone webshops. Hiermee is Nokia officieel terug op de smartphonemarkt met een leuk assortiment goedkope smartphones. Interessant voor iedereen die niet te veel wil uitgeven aan zijn mobiele telefoon.

De eerste modellen die verkrijgbaar worden zijn de Nokia 3 en de Nokia 5. De Nokia 6 volgt waarschijnlijk in Juli. De telefoons zijn aantrekkelijk geprijsd. De Nokia 3 gaat over de toonbank voor 149 euro. De Nokia 5 is iets duurder met een prijskaartje van 199 euro. De Nokia 6, die dus pas in juli verkrijgbaar is wordt de duurste tot nu toe: 249 euro.

Het is al weer een aantal jaar geleden dat het eens zo grote merk Nokia verdween uit het rijtje van smartphone fabrikanten. Microsoft nam de Lumia lijn over van Nokia. In de eerste woelige jaren van de smartphone maakte Nokia de keuze voor het mobiele besturingsysteem van Microsoft: Windows Mobile. Waar veel fabrikanten al snel de overstap maakte naar Android bleef Nokia stug vertrouwen in Windows Mobile. Heel populair is het besturingssysteem nooit geworden en Nokia besloot de hele lijn in de verkoop te doen.

Na de overname van Microsoft bleef het akelig stil bij de Finse fabrikant. Geruchten gingen toen al dat Nokia de afspraak had met Microsoft dat ze niet eerder dan 2017 weer een smartphone mochten lanceren. Geruchten die afgelopen voorjaar waar bleken te zijn toen Nokia zijn nieuwe lijn smartphones presenteerde.

De merknaam Nokia is dus terug. Wel worden de telefoons dit keer niet direct door Nokia zelf geproduceerd, maar door HDM-global. Leuke smartphones voor een goede prijs. Daar houden wij wel van natuurlijk. Een leuke aanschaf in combinatie met een goedkoop sim only abonnement 😉