Nederlanders tevreden over hun mobiele telefoon

90% van de Nederlanders is tevreden over hun smartphone. Na een kleine daling in 2015 is in het eerste deel van 2017 weer een stijging te zien in de tevredenheid. Dit blijkt uit een onderzoek van telecompaper.

Vooral gebruikers van Samsung en de iPhone zijn zeer tevreden. Dit verklaart natuurlijk ook de leidende positie die deze twee merken hebben. Van de twee marktleiders zijn de gebruikers met een iPhone het meest tevreden, gemiddeld 95%. Van de Samsung gebruikers is 91% dik tevreden.

Minder tevreden zijn gebruikers nog steeds over de gemiddelde batterijduur en de audiokwaliteit van hun smartphone. Wel is hierin een stijgende lijn te zien. Uit de specificaties kunnen we ook zien dat fabrikanten de laatste tijd veel aandacht besteden aan de batterijduur. Nieuwe smartphones worden vaker uitgerust met een grote batterij. Ook is de trend te zien dat er meer smartphones komen met de specifieke eigenschap lange batterijduur.

Naast een hogere tevredenheid doen Nederlanders ook vaak langer met hun mobiel. Dit is te zien in de stijging van het aantal sim only abonnementen. Verwachting is dat deze trend ook de komende tijd zal doorzetten.

bron: Telecompaper